Waarom ondernemen topsport is! 

Niet alleen als retailexpert / retail consultant, maar vooral ook als ervaringsdeskundige weet ik er alles van.  Want als ondernemer
ongeacht in welke branche, word je elke dag weer uitgedaagd om het beste uit jezelf en uit je bedrijf te halen. Maar er is ook een wel een vreemd verschil tussen een topsporter en een ondernemer, een verschil dat ik zelf niet helemaal kan plaatsen.

Elke topsporter heeft een coach

Een coach die de sporter inspireert, motiveert en stimuleert om steeds weer het beste uit zichzelf te halen en steeds succesvoller te worden. Een coach die gelooft in de topsporter, spiegelt en de sporter laat focussen op zijn doel, met succes als resultaat. Die coach levert zijn geld op in succes en resultaat.

Maar waarom heeft een ondernemer dan vaak geen coach?

Denkt een ondernemer dat zijn intrinsieke drive en focus zo groot is dat hij het allemaal wel alleen kan? Of vindt hij/zij dat hij/zij alles moet weten en vooral alles zelf moet kunnen? Of wordt om hulp vragen niet als heel krachtig maar als een teken van zwakte gezien?
Eerlijk is eerlijk, toen ik begon als ondernemer in de retail, dacht ik ook dat ik alles moest weten en vooral zelf moest kunnen. Totdat mijn ondernemende vader zei: “Je kunt niet alles weten en niet overal goed in zijn. De kunst is om mensen om je heen te verzamelen die goed zijn in die zaken, waar jij niet zo goed in bent.” Schoenmaker blijf bij je leest, doe waar je goed in bent en laat de andere zaken over aan iemand die daar goed in is. Hmm ok.

Het goede nieuws is dus: Je hoeft het niet alleen te doen, je zou het als ondernemer eigenlijk niet eens moeten willen.

Wat is dan de toegevoegde waarde van een coach, retailexpert / retail consultant?

Een sparringpartner die jou inspireert en stimuleert om het beste uit jezelf en je bedrijf te halen. Houdt je een spiegel voor en kijkt kritisch, objectief en zonder oordeel met je mee. Meer (zelf) vertrouwen, rust en balans tussen werk en privé. Je gaat je als persoon meer ontwikkelen en groeien, je bedrijf groeit met je mee. Duidelijke structuur en een heldere visie op je bedrijf en je leven Inzichten in waar verbeterpunten, kansen en mogelijkheden liggen, out the box denken, door het inzetten van de MKB Retailscan of Bedrijfsscan. Met meer visie, focus, plezier en minder moeite aan je bedrijf werken. Meer succes en betere resultaten. Processen worden in beweging gezet, je bent als ondernemer in beweging

Laat je als ondernemer coachen door iemand die de branche kent. Een ervaringsdeskundige die met een objectieve frisse blik en zonder oordeel kijkt. Ondernemen is een echte topsport dus waarom zou jij je dan niet laten begeleiden door een sparringpartner, retailexpert /
retail consultant?

Durf jij de eerste stap te zetten naar meer focus en resultaat?

Laat me weten of jij ondernemen een topsport vindt? Nieuwsgierig naar wat ik wellicht voor jou kan betekenen, als retailexpert en retail consultant help ik je graag?
Boek dan hier jouw GRATIS Strategiesessie