Vandaag reed ik over de boulevard van Katwijk, ik heb iets met de zee, de oneindigheid en kracht van het water. Als ik voor mijn werk als retailexpert / retail consultant in de buurt van de zee ben, moet ik gewoon even naar het water, ik kan er intens van genieten. Ik werd, zoals altijd, geraakt door de zon en de prachtige wolkenpartijen aan een overwegend blauwe lucht.

Een strak blauwe lucht, geen wolkje aan de lucht, alles ziet er prachtig en zonnig uit, ik heb er afgelopen zomer ook intens van genoten. Jij ook?

Maar dan nu die prachtige wolkenpartijen, de afwisseling, de diversiteit aan vormen, kleuren en maten. Als ik dat zie, dan gaat mijn fantasie echt met me op de loop, je kunt er van alles van maken, figuren, dieren, ijsbergen, sneeuw, ik word er altijd heel creatief en blij van.

Eigenlijk gaat het met ondernemen net zo, je hebt van die periodes. Je zit met je bedrijf in de flow, de strak blauwe luchten, je geniet van je ondernemerschap en het loopt allemaal op rolletjes. Relaxt ondernemen hoe heerlijk is dat, herken je dat?

Maar dan komt er een verandering, er komen wolken aan de lucht. Het gaat niet meer zo gemakkelijk, je werkt je drie slagen in de rondte en voor je gevoel levert het niet het gewenste resultaat op. De flow is weg, je hebt slapeloze nachten, het loopt gewoon even niet en je hebt geen idee waar het aan ligt. Je vraagt je af waarom je ook al weer retailer geworden bent, is dit het nu? Je raakt gefrustreerd.

Herkenbaar, ook voor mij, in mijn eigen ondernemerschap ken(de) ik ook tijden van flow en van slapeloze nachten, van geen wolkje aan de lucht en een strak blauwe lucht tot enorme grijze en donkere wolken. Opeenstapeling van uitdagingen, het gevoel geen tijd te hebben om tot rust te komen. Ik moest scherp blijven, strak op mijn winkel zitten terwijl ik er de energie even niet voor had en eigenlijk alleen maar weg wilde, er even uit, maar dat was geen optie. Gewoon even een moment van rust.

Met vallen en opstaan ontdekte ik, dat ik juist het verschil kon maken, als ondernemer in een periode van wolken, want hoe vreemd het misschien ook klinkt, juist in deze periodes werd ik scherp, creatief en kreeg ik een enorme intrinsieke motivatie. Toen wist ik het niet maar later bleken dit de echte periodes van groei te zijn, als retailer maar ook van mijn bedrijf. Een bijzondere ontdekking.

En juist daardoor kon ik groeien als ondernemer en wil ik jou inspireren die ambitieuze en gepassioneerde ondernemer te zijn en te blijven.

Want ja, ook jij kunt dat, wil je weten hoe? 
Wil jij weer grip op je bedrijf en werken aan je winkel? 

Wil jij weten hoe:
* Je weer de regie terug pakt over je eigen bedrijf en leven?
* Je weer de kansen en mogelijkheden creëert, ziet en pakt
* Weer met passie, lef, liefde en drive te ondernemen?
* Persoonlijk en professioneel te groeien als mens en als ondernemer?
* Hoe je nog meer inzicht krijgt in je bedrijf met de MKB retailscan of bedrijfsscan.

Als retailexpert / retail consultant help ik je graag de volgende stap te zetten.

Vraag hier je GRATIS strategiesessie aan, want er is werk aan de winkel, in deze sessie gaan we samen de sleutel vinden naar jouw visie op succesvol retail ondernemen. En natuurlijk kun je meteen aan de slag met een aantal GRATIS tools

#retail #ondernemerschap #werkaandewinkel #retailexpert